Inici / Activitats / Espeleo en Sorbas. A tope de yeso!!!

Espeleo en Sorbas. A tope de yeso!!!

Societat Esportiva Espemo
Escrit el 11 abril 2012

Hola!

La espeleo en Sorbas (Almeria) es diferent. Hi ha un “paraje natural” de la extensió de terme de Morella on la roca no es caliza, ni aglomerat, ni granito,…, es YESO. Y aflore en forma de cristals, per el que relluix alla on mires.

En quant a coves, hi ha multitud de elles i son molt diferents a lo que estem acostumbrats. Predominen les galeries horitzontals, recorregudes per rius subterranis y es caractertizen per tindre multitud de boques, per el que es poden fer moltíssimes travessies.

El divendres vam fer el Sistema del Peral, entran per la cueva del Peral i eixint per la Sima del Higueron. 3 hores de cova sense aparatos de progessió i sucant aigua hasta el sobacos. L’aigua no está molt freda per el que portaven el chaleco de neopreno i escarpins i au!. El dissabte vam fer el Sistema de la Cueva del Agua que hem pareix que es la que té mes recorregut en Yeso de Europa (8km). Vam entrar per la Cueva del Agua i vam arribar fins el sifón Mayorga. Sense aparatos claro. Vam intentar eixir per les boques 279, 280, 369, 387 i 388, però eren simes i totes requerien de aparatos i corda. Ens vam tindre que entonar. El diumenge vam fer el Sistema de la cueva de los Yesos en els xiquets; cova explotada turísticament i que es troba a 300 metres de la sede/restaurant “Cueva de Sorbas”.

Vos passo fotos de coves i pateos, així com algunes topos, tracks, waipoints i permisos. Per cert, ens vam quedar al cortijo URRA, a 1km de Sorbas. Un cortijo andaluz enorme! (Telefono 636400606). Vos adjunto el link. La porta una dona inglesa i ens va fer desconte per ser espeleolegs i vam eixir a 16€ per persona i nit, sense contar xiquets! Integrants: Cesar, Patricia, Felip, Mª Jose, Casimiro, David, Sandra i de xiquets Biel, Adrian, PAu i Aitana. Per cert, el cabo de Gata está a 50 km, i es pot aprofitar per a visitar-lo, així com el poble Lucainena de las torres.

Descàrregues disponibles:
Enllaços d’interès:
Comparteix-ho a les xarxes

Categories

Arxius mensuals

Entrades relacionades

Vols ser soci/a d’Espemo?

Fes-te soci/a del nostre club. Emplena online el formulari d’inscripció.