Inici / Activitats / Barranquisme Corcega

Barranquisme Corcega

Societat Esportiva Espemo
Escrit el 16 maig 2015

Hola a tots,

El company Vicent i jo hem estat disfrutant de l’illa de Corcega durant una setmana. Vam eixir de Morella el divendres en furgoneta. El dissabte vam creuar en ferry el Mediterrani desde Toulon fins a Ajaccio (anada i tornad els 2 + la furgo 352€). Ens vam desplaça fins al surest de la illa, a la zona de Alta Rocca on vam fer 3 barrancs: el diumenge Purcaraccia i Vacca, i el dilluns el Puscia du Gallu. El diumenge en acabar vam fer un segon barranc a suroest de la illa, el Baracci superior. Per ultim vam ana fins el centre de l’illa, a 1500mts desde on el dimarts vam descendre el Monte Tignoso. Dimecres ens vam desplaçar al centre oest per a fer el Cardiccia (o Richiusa). El dijous una mica mes cap al nord, en la zona de Calanches, Piana, Patrimoni de la Humanitat, vam fer el Dardu que desemboca al mar. Divendres descans i de nit barco i dissabte cotxe i cap a casa. Un total de 2400km de furgo.

La illa estave prou seca per a la época del any pero tots el barrancs portaven suficient aigua per a disfrutarlos. La pedra de granito, els tobogans, l’aigua verda, el entorn ple de montanyes i agulles, la roca roja de Calanches… Impressionant. En general son barrnacs curts (de 2 a 4 hores).

Aprofitant la situacio vam poder descendre el Tignoso reservat sols per al estiu a pesar de que encara portava un caudal molt fort. Este es un barranc llarg de alta montanya. La activitat que ens va portar 14 hores. Donada la poca informacio de aquest barranc, volem complemetarla en els seguents comentaris que trobem importants:

– aparcar explanada en barrera, just abans del refugi de Matalza. Pista per a 4×4 o furgo alta.

– aproximacio: 30′ senda + 1h pista + 30′ camp a traves seguint un afluent del Tignoso. Es pot fer de nit si s’estime convenient per a allargar el dia segons l’epoca del any.

– despres del 1er meandre, trobem el indicador de nivell que estave a 21.

– C26 (abans de la C50): amb fort caudal moviment de aigua que dificulte la eixida de la poza per el marge dret. Recomanem al primer baixar en la corda de recuperacio i nadar pel centre de la poza asegurat pel company desde dalt del rapel, fins arribar a la reunio de la C50 d’on la recuperacio es comoda. Inclus opcional montar un rapel guiat per a la resta.

– C50: rapel de 15m + destrepe de 10m per la ESQUERRA ( no dreta) + rapel de 20m desde 2 chapes

– desde la C11 amb el tronc fins la C16 hi han obstaculs varis sense corda que no estan ressenyats en la topo del llibre corcega Canyons

– C16: natural arbre esquerra o destrepar esquerra i cruzar nadant la recepció

– C20; dos spits sense chapa. Destrepable amb cert risc. Evaluar i portat chapes en tornillo

– C25: caminar per la dreta fins a arbre. Rapelar desde ell fins la recepcio. Per a eixir de ella trepar fins petit podium i cruzarla nadant. Altra opcio es no rapelar fins baix i realitzar un 2on rapel desde un altre arbre continuant per la dreta.

– C13: sols 1 spit. Rapel que cau a la part final cascada. Amb aigua perillos. Evaluar. Nosatros vam optar per una escalada de 4o fins a una faixa superior i rapel desde arbre.

– Retorn: obligatori mapa i bruixola i molt recomanable GPS amb track. Començament complicat: despres del D8 hi ha un torrent a la esquerra, desetimar. Ho ha un seguent afluent a la esquerra, barranc de

Lattone, de mes entitat que deurem remontar pel llit fins que ens trobem una cascada. Buscar a la dreta orografica (esquerra pujant) una canal en pendet i moltes fulles. En arribar a dalt seguir per la fageda en diagonal a la pendent, ja allunyan-mos del Lattone. Ens espere un retorn llag amb molta pendent i fageda, fins arribar a la pista de la aproximacio. Passarem per 2 collados i vorem el Tignoso en el seu tram menys engorjat. Barranc recomanable!

Per ultim adjuntem un link en els mapes digitals de Corcega del Sur per al GPS.

P.D.: gràcies a Andres M. pel prestamo del llibre, mapes i tracks

Barranquisme Corcega Maig 2015 from David Fabregat on Vimeo.

Enllaços d’interès:
Comparteix-ho a les xarxes

Categories

Arxius mensuals

Entrades relacionades

Vols ser soci/a d’Espemo?

Fes-te soci/a del nostre club. Emplena online el formulari d’inscripció.