Inici / Activitats / Barrancs de Sant Aniol i de les Canals

Barrancs de Sant Aniol i de les Canals

Carles Fabregat
Escrit el 29 maig 2021

El maig del 2021 alguns integrants d’ESPEMO varen poder disfrutar de dos dels barrancs més protegits del territori. Divendres 21 arribàvem a l’Alta Garrotxa i ens preparàvem per disfrutar d’una activitat d’allò més primaveral. A més, inesperadament coincidia amb l’aplec de Sant Aniol, i això va fer que la zona estigués d’allò més concurrida. Dissabte es planificava el descens del barranc de Sant Aniol, i el diumenge el de les Canals. Donat que és un espai protegit, el descens estava restringit i només vàrem poder participar 8 membres del club. Això sí, la germanor i la convivència no van faltar.

Sant Aniol

Si hem de caracteritzar aquest barranc en un tret bo i un dolent, sense dubte serien el conjunt paissagístic on està emplaçat, i d’altra banda l’aproximació de 8 Km fins a l’inici del mateix. Després de travessar 4 vegades el riu, i una trepadeta de III final, arribàvem a l’inici del barranc. Una vegada iniciats, fou un barranc ben dinàmic, on després de 4 ràpels prou seguits d’entre 6 i 10 metres, arribava un ràpel de 45, i seguia amb alguns ràpels més fins a un salt/ràpel final de 6 metres. Els gorgs blau turquesa, les cascades i alguna que altra cabra que vam veure, fan d’aquest barranc un experiència ben disfrutona.

Les Canals

Amb una aproximació en comú els primers quilòmetres, posteriorment es desvia a l’est per una vall més tancada fins arribar a l’inici del barranc. Amb tot l’equipatge preparat i el neoprè enfundat, l’inici és “per escalfar” amb una caminada per dins del riu fins al primer ràpel, i aquí s’encadenen fins a 5 ràpels que ens permeten arribar a la màrmita trampa! No obstant hi havia tanta aigua que no hi havia trampa i es podia ixir nadant. La següent atracció era un salt/ràpel de fins a 15 metres, on només dos dels integrants del grup varen poder superar el vertigen. Després venien dos ràpels de 12-12-19 metres consecutius, seguits de dos salts obligats més (aquestos de 2-3 metros), i podies ixir d’una marmita foradada pel forat inferior. Un barranc molt complet!

Comparteix-ho a les xarxes

Categories

Arxius mensuals

Entrades relacionades

Vols ser soci/a d’Espemo?

Fes-te soci/a del nostre club. Emplena online el formulari d’inscripció.