Inici / El Cap i el Passerell a Montanissell

Ressenyes:

El Cap i el Passerell a Montanissell

Exploració: I. Riera i A. Llobet
  • Apertura 16/02/2004
  • Població Serra St. Joan
  • Provincia Tarragona
  • Dificultat D+ Vº
  • Aproximació 1 h.
  • Duració 2 h.

Com accedir

Situats a Coll de Nargó si venim per la C-14, o a Isona si ho fem per la C-1412, agafarem la carretera L-511, que enllaça aquestes dues poblacions. En el punt quilomètric 20,4 trobarem un trencall on surt una pista amb la indicació Els Prats – Montanissell – Sallent; l’agafarem i a 0,7 Km trobarem un altre trencall; seguirem cap a l’esquerra (direcció Els Prats). Des d’aquí, a 1,2 Km en un revolt a l’esquerra deixarem el cotxe (fita indicadora). Pugem al llom que s’estén de nord a sud i ens situem a prop de la paret, que recorrerem paral·lelament en direcció est durant uns 150 m. L’inici de la via està situat en una placa tombada, abans d’una tartera. Nom de la via i sageta indicadora a peu de paret (30 min).

Material

8 cintes exprés, friends, fissurers i bagues

Descens

Al cim a on hi han els repetidors (final de la via) hi arriba una pista forestal. Baixarem per ella; amb varies ziga-zagues enllaçarem amb una altra pista que va paral·lela a un rierol (Barranc de l’Obaga Negre), que ens conduirà a la que puja a Els Prats; seguirem fins a trobar la que va cap a la Serra de Boumort; baixant per ella arribarem a on hem deixat el cotxe (1 h 10 min)

Descripció

Primera tirada: Sortim en diagonal a la dreta per una placa tombada, per situar-nos davant un mur; aprofitant unes fissures verticals el superem; enfilant-nos per uns blocs que ens ofereixen molt bona presa, arribem a la reunió. 30 m. III, V+, IV+. Tres pitons i un espit.

Segona tirada: Seguir per un diedre cap a l’esquerra fins una feixa, per la que pujarem caminant uns 20 m també cap a l’esquerra a trobar la següent reunió. 35 m. IV-, I. Neta.

Tercera tirada: Pugem lleugerament a l’esquerra, superant un bloc que ens barra el pas; continuem per terreny fàcil cap a un diedre evitant un petit extraplom per l’esquerra; seguim amb tendència a la dreta fins a la reunió. 45 m. V-, IV, IV. Quatre pitons.

Quarta tirada: Sortim recte amunt amb molt bona presa; després a l’esquerra per situar-nos damunt d’una placa que recorrerem en diagonal cap a la dreta; pujarem a sobre d’un bloc per tirar recte amunt per l’esquerra d’uns boixos fins arribar a la reunió. 35 m. V-, V, IV+. Dos espits i quatre pitons.

Cinquena tirada: Recte amunt en direcció a un morro que superem per la dreta fins que topem amb un mur extraplomat; flanquegem cap a la dreta per terreny brut fins que aquest ens permet pujar a una replanet on trobem la reunió. 35 m. IV+, IV, III. Quatre pitons.

Sisena tirada: Flanquegem un parell de metres a l’esquerra i ens enfilem a la placa que tenim davant, que superem primer en diagonal cap a l’esquerra gràcies a un sistema de fissures i forats, i desprès en diagonal a la dreta per sota d’un gran bloc, a on poc desprès hi ha la reunió. 30 m. IV+, IV, IV. Dos pitons i un espit.

Setena tirada: Flanquegem a l’esquerra, fins a un diedre-canal que puja en diagonal a l’esquerra; el superem i ens introduïm en un terreny de boixos per arribar tot seguit a la reunió. 25 m. IV, IV, III. Dos pitons.

Vuitena tirada: Sortim amb lleugera tendència a l’esquerra, prenent com a referència la punta de l’antena; ens dirigim cap a un morro que superarem pel diedre que forma el seu costat dret; un cop a sobre tirem cap amunt a la dreta a on trobem la darrera reunió. 40 m. III, V-, III. Tres pitons.

Restriccions:

Caràcter, roca: Es tracta d’un itinerari per gaudir i passar-ho bé sobre bon calcari. Les reunions i llargs resten equipats amb espits i pitons, encara que s’han de portar els tascons i friends de rigor. En definitiva un recorregut semiequipat en terreny d’aventura assequible per a tothom.

Informació facilitada per l’Ignasi Riera

Galeria de fotos

Documents adjunts

cappassarell cappassarell.pdf
Powered by Wikiloc

Vols ser soci/a d’Espemo?

Fes-te soci/a del nostre club. Emplena online el formulari d’inscripció.