Inici / Activitats / cresta salenques-tempestades-aneto

cresta salenques-tempestades-aneto

Societat Esportiva Espemo
Escrit el 18 setembre 2012

esta setmana vam estar al pirineu a fer una de les crestes mes famoses de tot el pirineu: la Salenques – Tempestades.

el primer dia vam fer l`aproximacio fins el collado de Salenques (3:30/4h) alli estem ja a peu de cresta i es un bon lloc per a fer vivac. ens va ploure per la nit, sort de una covarxa on te pots amagar.

el dia seguent comencem la cresta primer per terreny facil. despres tenim 3 llargs d`escalada, sent el 3er el de mes dificultat sobrertot si no es porten peus de gat. anem seguint per terreny mes factible fins el cim del Margalida. despres vaixem per terreny facil i agarrem un altra cresta per on pugem al Tempestades(fem tambe un llarg d`escalada). per a vaixar del tempestades es pot vaixar buscant el cami destrepant o fent algun rapel. a la Brecha de Tempestades tornem a ascendre per cresterio i buscant el cami facil fins a la Espalda del Aneto i alli casi caminant seguim el filo fins al Aneto.(7h de cresta) (el Aneto ja te una bandera d`Espemo nuga a la creu).

vaixem al collado de Coronas on adecuem uns vivacs per a pasar la nit,tambe ens plou. es posible vaixar fins el cotxe el mateix dia pero, com renunciar a una nit al cim del pirineu???

material per a la cresta: 5 friends de talla mitjana, bastans anells de cinta(alguns molt llargs), 1 corda de 60m i 8,6 i casc

recomanable peus de gat per als llargs d`escalada si no es domina el V grau.

si algu vol mes info al club hi ha un llibre de crestes del pirineu i ens pot preguntar el que vulgue.

vicent i mija

Comparteix-ho a les xarxes

Categories

Arxius mensuals

Entrades relacionades

Vols ser soci/a d’Espemo?

Fes-te soci/a del nostre club. Emplena online el formulari d’inscripció.