Inici / Activitats / Cancel·lada la tercera edició de l’Open de boulder urbà JeansTrack Morella

Cancel·lada la tercera edició de l’Open de boulder urbà JeansTrack Morella

Societat Esportiva Espemo
Escrit el 23 juny 2022

La Societat Esportiva ESPEMO es veu obligada a cancel·lar el III Open de boulder urbà JeansTrack Morella previst per al dissabte 2 de juliol. El motiu d’aquesta dràstica decisió està motivat per una carta transmesa a l’ajuntament de Morella, des de la Unitat de Patrimoni Cultural de la Direcció Territorial de Castelló del Servei Territorial de Cultura i Esport i que depén de la Conselleria d’Educació Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, en la qual insta al consistori a suspendre les activitats sobre els elements declarats Bé d’Interés Cultural (BIC) i Bé de Rellevància Local (BRL). Aquesta decisió afecta 37 de les 58 línies d’escalada que componen classificació de l’open, així com la majoria dels blocs rojos o negres que aporten nivell i qualitat a la competició.

En primer lloc, des de l’organització de la competició volem demanar disculpes a les més de 80 persones ja inscrites per a la tercera edició i informar què se’ls tornarà l’import de l’entrada íntegrament en els pròxims dies. D’igual forma farem amb totes les empreses col·laboradores. A més, volem agrair a participants i entitats la confiança depositada en un esdeveniment que, lluny de maltractar el patrimoni, pretén posar-lo en valor i donar-li un ús alternatiu durant un dia a l’any. Finalment, demanem disculpes per la seua suspensió i tot el que comporta per a totes i tots, com són les cancel·lacions de reserves en hotels i cases rurals, per posar un exemple.

En segon lloc, informem que la Societat Esportiva ESPEMO com a entitat organitzadora i l’ajuntament de Morella com a localitat on se celebra l’Open de boulder urbà al·legaran contra els motius emesos per la Unitat de Patrimoni Cultural i que ens obliguen a suspendre la competició i que exposem a continuació.

  1. Segons la carta rebuda “durante estas escaladas se aprovechan juntas de mortero, grietas, huecos, repisas, etc de dichos monumentos, con el evidente deterioro de los mismos”. Creiem que la celebració de l’open no accelera el deteriorament de les parets de les muralles i els monuments més que la mateixa exposició d’aquests a la meteorologia o les herbes que creixen periòdicament. És més, abans de celebrar cada edició de la competició, es fa una neteja de la mala herba que si arrela en els portals i parets per on transcorre.
  2. Aquesta afegeix que “se utiliza magnesio para tal actividad sobre los monumentos y posteriormente se realiza una limpieza sin ningun tipo de control ni rigor”. Cal explicar que, en la neteja no s’utilitza cap producte corrosiu i, simplement, es freguen les restes de magnesi amb aigua. Tot i això, existeix la possibilitat de realitzar aquesta prova sense magnesi en les zones monumentals de la ciutat i usar-lo sols al rocòdrom.

A més, invitem a fer que ens traslladen una proposta de sobre les pràctiques que poguessen ser inadequades i adaptar la competició a aquestes i poder celebrar futures edicions.

Finament, l’organització del III Open de boulder urbà JeansTrack Morella reiterem els agraïments a totes les persones que han depositat la seua confiança en nosaltres per a apropar l’escalada al poble i donar visibilitat a un dels esports que ens apassiona. Han sigut dues edicions de germanor i escalada amb un ambient immillorable.

Comparteix-ho a les xarxes

Categories

Arxius mensuals

Vols ser soci/a d’Espemo?

Fes-te soci/a del nostre club. Emplena online el formulari d’inscripció.