Cercador de Ressenyes.

Nova cerca

Visita al Montseny - Pic Matagalls

Provincia: Barcelona Població més propera: Sant Esteve de Palautordera
Coordenades: 41.801003, 2.347469 Dificultat: Baixa
Temps d'aproximació: 00:00h Duració: 1h30min Temps de retorn: 50min

Com accedir:

Autopista A7 direcció Girona, sortida a altura de Sant Celoni per anar fins a Sant Esteve de Palautordera. Carretera BV-5301 fins a Coll Formic. Aparcar.

Material:

El necessari per a una caminada a la muntanya.

Descripció:

El Parc Natural del Montseny se situa a la Serralada prelitoral catalana, de la qual n'és el massís més enlairat. Ocupa una extensió de 31.063,90 ha distribuïdes entre divuit municipis que pertanyen a tres comarques (Osona, la Selva i el Vallès Oriental). Els seus límits naturals són la riera d'Arbúcies, els cursos alts de la riera Major i del riu Gurri, el Congost i la plana del Vallès.

Tres grans conjunts muntanyosos configuren el massís: la carena del turó de l'Home (1.706 m) i les Agudes (1.703 m), el Matagalls (1.697 m) i el pla de la Calma (Puig Drau 1.344 m), que, units pels colls de Sant Marçal i de Collformic respectivament, encerclen la conca alta del riu Tordera.

La pujada al Matagalls es molt progressiva i apta per a tota la família. Partim del Coll Formic al l'altra banda del parking comença una senda molt marcada i ben senyalitzada que ens condueix sense pèrdua fins al pic.

Com descendre/retorn:

Per la mateixa ruta de pujada.